zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Това, което не знаете за секса... може би



Това, което не знаете за секса... може би

(фото - sxc.hu)

Само простата механика не води до сърцето на сексуалността.

ТЯ.bg

Повечето съвети, които се дават на двойките, не отиват твърде далеч – като резултат, основните истини за дългосрочната страст са изненадващи.
Всички можем да изрецитираме мантрите на модерните съвети за секса: “Кажи на партньора си какво искаш; почувствай тялото си; отпусни се.” Всеки има право на страхотен секс, казват съвременните секс-гуру, и ще го имате, ако преодолеете задръжките си, обичате партньора си и просто оставите нещата да се случат.

Но има обаче нещо, което драматично не си пасва с многобройните съвети в книгите за себепознание и други печатни (и не само) материали. Жадуваме за сексуално блаженство, но всички онези съвети като че ли пропускат нещо. И когато съветът, който сте получили, не проработи, се чувствате като че ли сте се провалила: може би не сте успяла да се отпуснете достатъчно, не сте почувствала тялото си или може би, още по-лошо – явно не сте наистина влюбена.

Докато, всъщност, тези съвети не са погрешни, те са просто първата стъпка, насочваща по-скоро към “механиката”, а не към по-дълбоката динамика в сърцето на сексуалността.

1. Много хора всъщност не искат страхотен секс

Страхотният сексуален опит може да означава загуба на ума под силното влияние на емоцията – той изисква да се конфронтирате с всякакъв вид притеснения и да използвате вътрешния си резерв, за да се справите с предразсъдъците и угризенията.

2. Сексът става по-добър с годините

Въпреки че младите се възбуждат много по-бързо, поразителният секс е специалитет на хората между 40 и 60 години. В средна възраст хората са по-наясно със себе си и по-малко несигурни.

3. Компромисите може и да не свършат работа

Сделките (“аз ще направя това, ако ти направиш онова”) може да изглеждат справедливи, но на практика правилата на всеки от партньорите изхвърлят от секса нещо, което може да е хубаво, но за тях е задръжка. Така двойката остава с ограничен репертоар, което гарантира скука, да не говорим за негодуванието, когато единият от партньорите...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    любопитно    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.