zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-здрави само за 90 секунди



По-здрави само за 90 секунди

16 много лесни и бързи начина да направите нещо добро за здравето си.

здраве.bg

Ами ако знаехте, че има начин да намалите риска от сърдечни заболявания, да отслабнете, да забавите стареенето и да се погрижите за усмивката си за по-кратко време, отколкото би ви отнело да изгледате няколко реклами по телевизията?

Да помислим и направим нещо за здравето си отнема време, но едва ли толкова, колкото сте си мислели. Да, трябва да правите по 30 минути упражнения всеки ден и да спите по 7-8 часа на нощ. Но най-добрите експерти в областите на храненето, сърдечносъдовото здраве и превенцията на рака твърдят, че има и няколко начина да внесем важни подобрения в здравето си, които не отнемат почти никакво време.

1. Яжте кората

Защо? Бори се с рака.

По-голямата част от полезните качества на ябълката се крият в кората. В лабораторен експеримент в корите на червените ябълки са установени над 10 химични вещества, възпрепятстващи растежа на раковите клетки. Според изследвания корите на останалите видове ябълки също са много ефикасни, ако не са пръскани с химикали. Изкуствено отглежданите минават през процедура с много пестициди и са вредни.

2. Вземайте хранителни добавки с калций и витамин D

Защо? Борят се с рака.

Приемането на достатъчно витамин D и калций влияе значително върху понижаването на риска от рак. 4-годишно изследване сочи, че при жените, които приемат тази комбинация, общият риск от рак е по-нисък с до 77%.

Витамин D увеличава имунния отговор на организма, което е първата линия от защитата срещу злокачествените заболявания. Кожата произвежда витамин D, когато е изложена на слънчева светлина, но според статистиката съвременният човек рядко си набавя по този начин достатъчно количество, поради което е нужен допълнителен прием.

3. Използвайте ароматите на лавандула и розмарин

Защо? Помагат да изглеждате по-млади.

Аромата на лавандулата успокоява съня, но растението може да е много полезно и при дневна светлина. Изследване показва, че етеричните масла от лавандула или розмарин, дори действайки за кратко...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.