zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 начина да презаредим с енергия



8 начина да презаредим с енергия

Медитацията е алтернатива, която доказано помага за бързо възстановяване и зарежда с енергия.

Ако сте открили защо сте винаги уморени...

здраве.bg

... мозъка. Конкретната цел е той да бъде временно облекчен чрез преминаване от активното състояние на бета вълни към състояние на алфа вълни – състоянието, което предшества съня.

Примерна медитация:
Стъпка 1: Взирайте се през прозореца или в приятна картина и забавете мислите си.
Стъпка 2: Вдишвайте дълбоко и дълго през носа и издишвайте през устата (издавайки звука “хааа”).
Не е необходимо да се прави повече от 10 минути и съвсем не е задължително да имате постелка за пода или възглавничка – странно или не, но хората, които са се научили да го практикуват са способни да подобно “превключване” дори на спирката.

Причина №8: Стресът

Мозъкът не прави разлика между притеснението, че закъснявате за работа или това в съня, когато ни гони диво животно. И в двата случая тялото освобождава хормони, включително адреналин, които предизвикват прилив на скорост и енергия. Но освен в, да признаем, редкия случай когато човек наистина бяга от голяма дива котка, произведените хормони се натрупват в тялото и постепенно го изтощават, защото изразходват наличната енергия. Всичко може да е само в главата ни, но психическият стрес причинява физиологични проблеми - понижени нива на енергия, хронична болка, проблеми с храносмилането, дори заболявания като диабет и различни сърдечни болести.

Как да се възстановим: Добрата новина е, че най-честото средство да се справим със стреса е винаги с нас - дишането. Всичко, което е нужно, е да се фокусираме върху него и да следваме нормалния му ритъм. Още по-лесно се получава с усмивка – тя отпуска лицевите мускули и допълнително освобождава напрежението. Енергията след това идва като че сама.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.