zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 уж логични, а всъщност абсурдни слуха за здравето



20 уж логични, а всъщност абсурдни слуха за здравето

Всички газирани напитки повишават риска от бъбречни заболавяния - това е доказано.

Популярността на някои погрешни схващания, по никакъв начин не ги превръща в правилни.

здраве.bg

... причинява диабет), но няма приведени никакви доказателства, че това наистина е така. Всъщност брашното се избелва по естествен начин - от само себе си - като жълтите съставки, наречени ксантофили реагират с кислорода във въздуха. За този процес са нужни няколко седмици. За да се ускори избелването, понякога все пак се използват химикали, но те са идентични с използваните при дезинфекцирането на зеленчуци и плодове преди консервирането им или веднага след набирането им – за да бъдат транспортирани надалеч). Този тип химични вещества са официално одобрени за употреба.

Въпрос: Възможно ли е прашките да предизвикат полова инфекция?

Отговор: Няма данни да са провеждани такива изследвания или да са налице оплаквания от достатъчен брой жени, за да се налага ревизиране на ситуацията. Иначе на теория е възможно, защото тънката лента плат, която представлява задната част на прашките, има директен допир до слабините и ануса, т.е. тя може да се превърне в потенциален причинител на инфекция (само при лоша хигиена!).

По-вероятно е прашките да създадат миниатюрни пукнатини по кожата или да предизвикат някакво раздразнение на деликатните и много чувствителни места. И все пак, ако прашките не ви притесняват, със сигурност няма медицинска причина да спрете да ги носите.

Въпрос: Безопасно ли е наистина е да се спазва правилото за 5-те секунди (ако си изпуснем храната на земята)?

Отговор: Вероятно не е безопасно да се спазва такова правило и за 1 секунда – пренасянето на бактериите от замърсена повърхност до храната е почти мигновен или най-малкото – по-бърз от човешките рефлекси. В едно изследване били замърсени няколко повърхности (керамична плочка, дървен под и килим) със салмонела. След това били поставени парченца салам и филии хляб върху повърхностите за по 5 секунди и за по 60 секунди.

След само 5 секунди и двата вида храна вече били събрали около 1800 типа бактерии (повече по салама отколкото до хляба, ако това е от значение), а след 1 минута количеството...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.