zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Опасните „скрити” мазнини



Опасните „скрити” мазнини

Висцералните мазнини: защо трябва да действаме сега.

здраве.bg

... все още гледат на себе си като на хора с нарушена от прекомерното тегло визия, а не като на хора със сериозен здравословен проблем. Те трябва да осъзнаят ползите за организма от здравословното отслабване, а не да целят само постигането на козметичен ефект.”

Сега много хора си обещават, че през новата година ще отслабнат. Но, както винаги, повечето ще се провалят. Проучването подкрепя това предположение: 61% от анкетираните, които са взели решение да смъкнат излишните килограми по време на новогодишните празници признават, че са се проваляли.

Проф. Дейвид Хаслам, семеен лекар и председател на Английския национален форум по затлъстяване, предупреждава в доклада: “Краткотрайните диети, които обикновено обещават бързо сваляне на тегло, не помагат. Всъщност те могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Неизменно килограмите се връщат обратно, като част от излишното тегло се акумулира под формата на висцерални мазнини.”

Докладът показва, че разбирането на опасностите, които крият висцералните мазнини, значително мотивира хората, които искат да отслабнат. Експертите се надяват, че по-добрата информираност относно естеството и вредите на тези скрити мазнини, ще помогне на хората да удържат тази година на Новогодишните си решения за отслабване.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.