zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Опасните „скрити” мазниниОпасните „скрити” мазнини

Висцералните мазнини: защо трябва да действаме сега.

здраве.bg

... все още гледат на себе си като на хора с нарушена от прекомерното тегло визия, а не като на хора със сериозен здравословен проблем. Те трябва да осъзнаят ползите за организма от здравословното отслабване, а не да целят само постигането на козметичен ефект.”

Сега много хора си обещават, че през новата година ще отслабнат. Но, както винаги, повечето ще се провалят. Проучването подкрепя това предположение: 61% от анкетираните, които са взели решение да смъкнат излишните килограми по време на новогодишните празници признават, че са се проваляли.

Проф. Дейвид Хаслам, семеен лекар и председател на Английския национален форум по затлъстяване, предупреждава в доклада: “Краткотрайните диети, които обикновено обещават бързо сваляне на тегло, не помагат. Всъщност те могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Неизменно килограмите се връщат обратно, като част от излишното тегло се акумулира под формата на висцерални мазнини.”

Докладът показва, че разбирането на опасностите, които крият висцералните мазнини, значително мотивира хората, които искат да отслабнат. Експертите се надяват, че по-добрата информираност относно естеството и вредите на тези скрити мазнини, ще помогне на хората да удържат тази година на Новогодишните си решения за отслабване.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.