zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо жените правят секс



Защо жените правят секс

Сексуалната им мотивация е истинска загадка, сигурно е само, че са сложно устроени създания.

здраве.bg

... , че ако ме зарежат, все още съм способна да си намеря нов партньор”, разказва една от жените. “Направих го, защото бях отегчена” – споделя друга. От една страна осъзнаването, че женските мотиви могат да са тъмни и непочтени, кара много хора да твърдят, че телевизията и филмите периодично си правят шеги с начините, по които жените използват секса, за да получат каквото искат, а манипулативните героини често са описвани като кучки, безсърдечни или контролиращи. Но вероятно фактът, че чуваме тези мотиви гласно за първи път, също е и успокояващ.

Да, жените правят секс, за да получат каквото искат – и не винаги се стесняват от това. Понякога лягат с мъж заради емоционалната връзка, но друг път просто искат да разпуснат. (Физическото удоволствие и привличането, според авторите, все още са най-често срещаните причини, по които жените твърдят, че правят секс.) Днешните Еви не винаги са непорочни и ясни – и това е нормално.

Сексът предлага (и винаги е предлагал) всякакъв вид ползи. Хората използват това, което притежават и, да, понякога жените също превръщат сексуалността си в средство. Едно от нещата, които авторите на книгата осъзнали веднага, било, че има голяма празнина в полето на изследванията, в които досега е считано, че сексуалните мотиви на жената са интуитивни и разгадани. Но най-шокиращо било откритието колко очевидно сложна е женската психика.

Мъжете не остават по-назад - техните стремежи също са “шарени”! В изследване от 2007 г. Местън и Бъс идентифицират 237 различни причини хората да преследват секса. Сред тях е привличането – причина, стояща на първо място при мъжете, или “Забавно е”, или “Осъзнах, че съм влюбен” - и двете в топ 20 на посочените от мъжете причини. Мозъкът обаче е първичният водач на женската възбуда, което значи, че те са склонни към прекомерно анализиране. Стигаме до извода, че в много случаи мотивацията има твърде малко общо с физическото желание. Има и анатомични разлики - ако мъж получи ерекция, тя в повечето...

 
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.