zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо жените правят секс



Защо жените правят секс

Сексуалната им мотивация е истинска загадка, сигурно е само, че са сложно устроени създания.

здраве.bg

... момчето!”), през секса за отмъщение (“Исках да му го върна!”) до извинителния секс (“Болеше ме глава!”). Има данни и за жени, които са правили секс за повишаване на самочувствието си, дори и да е с мъж (или жена), когото намират за отблъскващ; такива, които са използвали секса за разменно средство срещу подаръци или услуги (9% от американците са използвали тази форма на „икономически” секс, според изследване на университета в Мичиган). Установено е още, че 31% от жените са правили секс, за да предизвикат ревност у тези, които обичат, а други - за да се предпазят от риск от нараняване. Някои, като 25-годишната жена, която вече споменахме, са правили секс, за да повишат себеоценката си, а 84% признават, че са се отдали само и само да “бъде мирно и спокойно” вкъщи.

Стереотипът сочи, че жените правят секс от любов, а мъжете - за удоволствие, но в действителност сексуалните подбуди на жената са неизмеримо комплексни.

Много от тези комплексни причини, според авторите, могат да бъдат обяснени с човешката еволюция. Открадването на гаджето на приятел/приятелка (53% от хората са го правили) може да се разглежда като опит да се спечели партньор с най-привлекателните гени. Функцията на завистта е да алармира човека за заплаха. Жените, които правят секс по задължение да доставят удоволствие, пазят партньора си. И докато идеята, че сексуалните решения са подвластни на първобитното ни минало е претърпяла известни критики, изглежда толкова правдоподобно, че милиардите мотиви на жените може да идват от обърканите идеи как следва да се държат жените - да се наслаждават на секса, но не прекалено много; да се въздържат, но не и да са прекалено морални; да парадират с него; да го прикриват; да изглеждат секси, но не и като уличници... Защо се чудим, че нещата са объркани?

Въпреки всичко, описанията на жените са наистина невероятни – макар и не особено лесни за интерпретиране. “Аз прелъстих (мъж, който не е моят приятел), за да си дам самоувереността...

 
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.