zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проблемите със здравето са най-голямото притеснение на хората днес



Проблемите със здравето са най-голямото притеснение на хората днес

Те “оставят” далеч зад себе си дори разпространението на птичия грип или тероризма.

здраве.bg

Здравето и по-специално сърдечно-съдовите заболявания и ракът са сред най-честите причини за притеснения сред хората по отношение на самите тях и семействата им.

Птичият грип и тероризмът предизвикват много по-малко безпокойство, показва проучване сред 1800 души, проведено от BUPA (British United Provident Association).

Ако резултатите от проучването се отнесат към цялото население на планетата, те биха означавали, че 67% на първо място в приоритетите си поставят здравето, но само 21% от тях отиват на лекар или вземат някакви медикаменти.

BUPA съобщава, че здравните проблеми, свързани със стреса, стават все по-чести, както и все повече хора започват да страдат от безсъние, заради състояния на тревожност.

Повече от една трета от изследваните са загубили съня си, една четвърт казват, че са станали раздразнителни, 12% са се затворили в себе си, а 11% са се превърнали в истински кавгаджии.

Други са започнали да пият или да ядят повече с надеждата по този начин да намалят стреса, а една трета не са предприели никакви действия срещу състоянията си на безпокойство.

Голяма част от хората не търсят помощ срещу стреса от специалист, защото смятат, че ще мине от само себе си. Те предпочитат да се справят сами, като поговорят с приятел, да почетат книга, да излязат на разходка или да си вземат топла вана.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.