zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 съвета за здрава и страхотна! коса



10 съвета за здрава и страхотна! коса

здраве.bg

... е нужно, изплакнете косата си със студена или хладка вода. Следвайте указанията на опаковката за измиването с шампоан. Много видове бои за коса съдържат в опаковката балсам за фиксиране на цвета, който трябва да се нанесе при първото измиване. Използвате шампоан и балсам за боядисана коса, за да удължите трайността на цвета.

Оформяне на косата

Независимо дали отивате във фитнеса, в клуб или на неофициална среща за обяд, една хубава прическа ще накара всички да се обръщат след вас.

- Пригладена отгоре, вълниста в долната част: Нанесете изправящ балсам на влажните корени и след това сложете лосион за оформяне на къдрици по дължината на косата. Изсушете със сешоар и след това навийте кичури на маша за къдрене. Работете с дебели 5-сантиметрови кичури, за да сте сигурни, че къдриците ще се получат меки и отпуснати, а не стегнати и във формата на пружини.

- Дива: За да импровизирате, първо нанесете сгъстяващ спрей, за да я овлажните. След това я изсушете със сешоар на ниска степен, като едновременно разрошвате кичурите. Щом косата изсъхне, навийте случайни кичури около пръста си и след това - върху външната страна на машата за къдрене (не ги притискайте със скобата). Тръснете глава, за да отделите къдриците.

- Гладка конска опашка: Първо нанесете изглаждащ крем (но не прекалено много, за да не омазните косъма) на влажна коса и я изсушете със сешоар, като я изправите. Пригладете косата назад и завържете опашката високо на върха на главата си – колкото по-високо, толкова по-добре. Прикрийте ластика със сатенена панделка или увийте тънък кичур около него, след което го прикрепете деликатно.

Правилните продукти за грижа за косата

Начинът, по който трябва да се грижите за нея, зависи от вида, структурата й и химическите процедури, на които я подлагате.

За нормалната коса има повече избор, но не използвайте дълбоко овлажняващи продукти, ако имате права коса - те правят косата да изглежда увиснала или тежка. Продуктите...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.