zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 съвета за здрава и страхотна! коса



10 съвета за здрава и страхотна! коса

здраве.bg

... училище или курс. Но имайте едно на ум – никаква акредитация не може да се сравни с тази от доволният клиент.

2. Как да оформяте косата си? Когато обмисляте нова прическа, винаги имайте предвид структурата на косъма. Попитайте фризьора преди да излезете от салона за съвети как да оформяте прическата си. Внимавайте само да не се окаже, че рекламира продуктите си и ви кара да си поръчате всеки спрей или гел, които използва, докато прави прическата ви.

3. Колко къса ще е наистина? Използвайте линийка, за да покажете колко искате да подкъсят косата ви, или използвайте пръст, за да покажете докъде искате да бъде отрязана. Също така отивайте в салона с естествено оформена коса, за да може стилистът ви да види как тя се движи и чупи естествено.

4. Какво се включва в цената? Цената на подстригването включва ли консултация, измиване с шампоан, масаж на скалпа и урок по оформяне? И внимавайте по време на подстригването. Ако фризьорът започне да ви изсушава със сешоар или да подвива косата ви и не сте сигурни дали това се включва в цената, попитайте.

Най-добрият цвят за косата ви

Умението да откриете правилният цвят за косата ви е свързан с това той да допълва (а не да съвпада с) оттенъците на кожата ви. Трите основни оттенъка и препоръчителните цветове за тях всеки от тях.

- Розов/ Синкав: Силно кафявите, червените и русите цветове са добри като за основен цвят. Подберете златисти, пепеляви или медни тонове за контраст.

- Червен: Най-вече избягвайте ярките червени тонове за косата си. Не обработвайте прекалено много косата, нито я правете твърде руса или твърде тъмна. Опитайте с меднокафяв или златист цвят. Добавете карамелени отблясъци, за да придадете на косата бляскав вид. Така и кожата ще изглежда по-малко червена.

- Жълтеникав: Избягвайте жълтите и златистите тонове - те ще направят кожата ви да изглежда бледа и нездрава. Вместо това използвайте плътен тежък основен цвят - тъмен шоколад, кестен, махагон, кестеняв. Попитайте...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.