zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да оправим настроението си



Как да оправим настроението си

14 лесни начина да придобием настроение, така че да се радваме и на малките неща в живота.

здраве.bg

... на ум, спомнете си други случаи, когато ви е дразнил – бързото прехвърляне, макар и на негативни мисли, все пак подобрява настроението. Психолозите смятат, че скоростното мислене помага за освобождаването в мозъка на вещества, които ни помагат да се почувстваме по-добре. А може и да е просто полезен начин да се разсеем...

8. Гледайте нещо смешно по телевизията

Искреният смях води до химична реакция, която веднага повдига настроението, намалява болката и стреса и повишава имунитета. Има изследвания, които потвърждават, че реакцията в тялото ни е толкова бърза и силна, че може да бъде видяна на ядрено-магнитен резонанс – особено в онези участъци от мозъка, които при хранене, секс, смях отделят допамин.

Асо стресът се натрупа или имате чувството, че всеки момент ще се сринете, потърсете веднага нещо, което ще ви разсее и разсмее.

Опитвайте се винаги да се фокусирате върху неочакваната смешна страна на всекидневието, за да си помогнете в борбата с негативните мисли. В края на напрегнат ден си пуснете някоя комедия и веднага ще усетите как тревогите се стопяват.

9. Шопинг-терапията

Преди да похарчите куп пари в мола... За да получите повече радост от похарчените пари, пропилейте ги за преживявания вместо за вещи. Психолозите твърдят, че хората, които предпочитат да изхарчат парите си за хубава вечеря навън или за да отидат на концерт например, са по-щастливи от тези, които прахосват за “материални блага” като дрехи или бижута. Преживяванията ни позволяват да прекараме полезно време със семейството и приятелите си, докато новият чифт обувки е чисто индивидуална придобивка.

10. Сложете усмивка на лицето си

Доказано е, че дори само да се усмихвате и да изглеждате сякаш сте щастливи, това постепенно наистина ще ви направи по-радостни. Мускулните промени в лицето сами по себе си повишават чувството за щастие. Усмивката работи, защото, ако се държите като един по-радостен човек, като резултат ще получите и всички социални положителни...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.