zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да оправим настроението си



Как да оправим настроението си

14 лесни начина да придобием настроение, така че да се радваме и на малките неща в живота.

здраве.bg

... последици от това - ще имате повече приятели, хората ще се държат по-мило с вас.

11. Усамотете се

Почивката, тишината, спокойствието и уединението също могат да донесат по-добро настроение. Някои психолози смята, че абсолютно всеки от нас има вродена нужда да остава сам от време на време – дори бебетата. Затова - дайте си малко време за отдих в трескаво оживен ден – отдалечете стола си от бюрото, вдигнете крака, затворете очи. Мислете за нещо, което ще отвлече вниманието ви от еднообразната работа – за приятните планове за уикенда например.

12. Поговорете си с дружелюбен съсед

Социализирането, както биха го нарекли специалистите, с весел човек повишава шанса и ние да станем такива. Изненадващо, но това има по-силно въздействие от времето, което бихме прекарали с оптимистичните си брат или сестра. Най-важното е колко често се срещаме с приятните за нас хора и какви са тези, които ни заобикалят – в работата и у дома.

13. Нарежете зеленчуците

Това била любимата техника за разпускане на д-р Андрю Уейл –известне специалист по релаксация. След особено емоционален и стресиращ ден, той отивал право в супермаркета, пазарувал и прекарвал по няколко часа в кухнята. Според него има нещо специално в това да кълцаш зеленчуци и да създаваш нещо хубаво. Но дори конкретно това да не подейства при вас, открийте нещо в тази посока – създаването на ред наоколо доказано неутрализира негативното психическо състояние. Уейл практикува готварския си метод успоредно с тренировките, йогата и медитацията.

14. Направете нещо добро

Типично за хората, които полагат труд като доброволци е, че са по-щастливи от тези, които не го правят – без значение колко пари печелят през останалото време. У нас като че ли благотворителната кауза не е много популярна, а това, което най-често виждаме граничи с нечий криворазбран ПР или поредното реалити по телевизията. Но има достатъчно примери, че благотворителността наистина помага на психиката да се успокои и...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.