zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ароматите, които помагат: 7 случая – 7 решенияАроматите, които помагат: 7 случая – 7 решения

Ароматът на босилек може да се справи с главоболието.

здраве.bg

... Освен това той подобрява настроението и участва в регулирането на въглехидратно-мастния обмен ( което също способства за отслабването). Докато се борите с наднорменото тегло, 1-2 пъти дневно запалвайте ароматична лампа с 8-10 капки етерично масло или постоянно носете със себе си кърпичка, върху която два пъти дневно капвайте по 2-3 капки портокалово масло.

Съвет: За да засилите ефекта и да се преборите с целулита си, по възможност вземайте и ароматични вани: добавете във водата 4 капки портокалово масло и полежете в нея 20-30 минути. За постигането на забележим резултат ваните трябва да се правят поне веднъж на 3 дни в продължение на 2 месеца.

5. Стрес

Изисканата миризма на сандаловото дърво е най-добрият избор сред ароматите срещу стреса. Препоръчително е да си взимате 15-минутни топли вани с 5-6 капки етерично масло, а след това да си починете в леглото най-малко 2-3 часа. В ароматичната лампа сандаловото масло може се смесва с други масла в количество не повече от 4 капки.

Съвет: Ако стресовата ситуация (на работното място или у дома) продължава, носете със себе си сандалово саше, за да вдишвате аромата му в пикови моменти.

6. Повишаване на кръвното

Ароматът на бор в съчетание с този на иланг-иланг може да стабилизира артериалното налягане. Това ароматично „лекарство” трябва да се вдишва редовно – през ден, в продължение на не по-малко от 6 месеца (по 4 капки). Това масло е противопоказано за болните от астма.

Съвет: Ако страдате от постоянна неувереност, тревога, депресия или ви преследват нощни кошмари, слагайте на калъфката на възглавницата си 1-2 капки смес от двете масла всяка вечер преди сън.

7. Отпадналост

Тя е особено характерна за есента. Дори силното кафе не може да се справи докрай. Ето защо можете да опитате друго тонизиращо средство - комбинация от етерични масла:
- джинджифил – неговата топла миризма помага при повишена умора, апатия и засилва комуникативността;
- грейпфрут – този...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.