zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 удоволствия, които удължават живота



5 удоволствия, които удължават живота

здраве.bg

... аналог на морфина. Сексът премахва болката при мигрена или артрит. По време на секс пулсът нараства до 150 удара/минута, за половин час интимна близост се изгарят 200 калории, като в любовната игра участват всички групи мускули.

При редовен секс се увеличава количеството колаген в кожата, а това я прави гладка и я предпазва от бръчки. Сексът предпазва мъжете от прекомерното количество тестостерон. Големите количества от този хормон ускоряват обмяната на белтъчините и жизненият цикъл протича по-бързо.

Но всичко това не важи, когато става дума за секс без любов или поне без взаимна симпатия!

Смехът

Още древните мъдреци са смятали, че пристигането на цирк в града, носи много по-голяма полза на хората, отколкото цял керван с лекарства.

Днес е доказано, че когато се смеем, кръвоносните съдове се разширяват, а кръвното налягане спада с 10-20 мм. Затова често наричат смеха профилактика на инфаркта и инсулта.

Освен това той подобрява и имунитета. Потвърждение за това е фактът, че смехотерапията предпазва от различни широко разпространени вирусни инфекции като настинката и грипа, облекчава пристъпите на астма, отслабва болките при артрит, помага за добрия сън.

Нивото на ендорфини и серотонин в организма на смеещия се се повишава - затова смехът е успешна профилактика срещу депресията. Изчислено е, че двеминутният смях е равностоен на 45-минутна почивка.

Смехът има и отношение към красотата – когато човек се смее, лицевите мускули се движат, диафрагмата се съкращава по-бързо, белите дробове работят с пълна сила, ускорява се кръвният ток, подобрява се подхранването на кожата и мозъка, бузите розовеят, повишава се настроението.

Смехът подобрява и апетита, а е полезен и за мозъка – при смеещия се човек двете мозъчни половини работят в идеален синхрон, т.е. мозъкът може по-успешно да се справи с различните интелектуални задачи.

Според американски учени, дори само мисълта за бъдеща весела случка подобрява общото състояние на организма. Те са...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    психология    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.