zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лятото и разширените вени – всичко, което трябва да знаем



Лятото и разширените вени – всичко, което трябва да знаем

платена публикация


Нека погледнем на нещата от слънченвата им страна. Въпреки, че горещините изострят симптомите, хубавото време може да се окаже добър помощник в грижите за резширените вени. Кога, ако не през лятото ще имате толкова възможности за леки физически натоварвания като – плуване, леко бягане по морския бряг или в парка, каране на колело ...

Лятото е добър момент и за намаляване на теглото, което значително ще облекчи налягането във вените и ще забави развитието на проблема. Този сезон е доста по-лесно да се отдадете на нискокалорични храни, като плодове и зеленчуци. Фибрите от зеленчуци и плодове (грозде и ябълки) или като хранителна добавка (глухарче, живовляк, див кестен), помагат за намаляване на теглото, регулират нередовния стомах и укрепват венозните стени.

Приемането на мултивитамини, съдържащи витамин С и витамин Р (рутин) са необходими за регенерацията на венозната мрежа.

През лятото внимавайте с тесните обувки и дрехи. Те увеличават вътрешно-стомашното налягане и влошават работата на венозните клапи. Използвайте всеки един момент, в който можете да поставите краката си на високо.

Всеки ден се повдигайте 10 пъти напръсти, докато чакате асансьора, говорите по телефона или си миете ръцете, като се оглеждате да няма хора наоколо. 

Прекомерното излагане на слънце или солариум, горещия пясък на плажа, енергичните масажи и коламаската директно върху засегнатите с вени крайници е изключително вредно. Използвайте автобронзанти, депилатоари или самобръсначки. Крачете на воля в студената морска вода, което има и масажиращ ефект.

Лятото е сезонът на страстта. В случай че имате оплаквания във вените, предпочитайте презервативи или други методи за предпазване, пред това да взимате антибебе таблетки.

В случай, че не можете да спазвате изброените съвети и състоянието на вените ви, през лятото, ви притеснява, можете да се обърнете към хранителните добавки.

Една...

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.