zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 години по-млади!



7 години по-млади!

6 доказани стъпки в правилната посока - младостта.

здраве.bg

... най-добрите кремове против бръчки, твърдят специалистите.

Проучването, осъществено в Университета на Мичиган, показва, че дори и прилагането на минимални количества ретинолов лосион (0,4%) показва значително подобрение върху кожата.

6-7 години по-млади. Промяната става забележима само след няколко седмици, но не спирайте дотук. Продължавайте да ги използвате и ще след време ще постигнете качество на кожата, характерно за значително по-млад човек.

Стъпки 3: Използвайте антиоксиданти

Действието на антиоксидантите, както сигурно е известно на мнозина, се изразява в неутрализиране на свободните радикали, които също причиняват белезите на стареене по кожата, а според редица изследвания могат да доведат и до рак.

Антиоксидантите предпазват клетките от вредните влияния на околната среда в резултат на замърсяването. Въпреки че твърдението за обратимостта на вредните слънчеви въздействия върху кожата се оспорва, антиоксидантите несъмнено й придават един умерен блясък.

1-2 години по-млади. Ако кожата ви изглежда по-млада само след няколко прилагания на богатия на антиоксиданти крем, „вината” е изцяло на овлажняващата съставка в него. Антиоксидантите обаче не проявяват своят пълен ефект моментално. Те трябва да се използват в продължение на 5-6 месеца. След този период кожата ще изглежда не само по-гладка, но и по-сухите участъци ще придобият блясъка, за който всеки мечтае.

Стъпка 4: Наспивайте се

Липсата на сън е една от причините за преждевременното състаряване. Освен това недоспиването въздейства и по няколко не толкова явни начина. Умората увеличава рязко концентрацията на кортизол (хормона на стреса) в кръвта. Ако неговите нива са постоянно високи, това може да доведе до разрушаване на колагеновите влакна и съответно до състаряване на кожата.

2-3 години по-млади. Ако често не си доспивате, време е да вземете мерки. Изчислено е, че при достигане на 40-годишна възраст, ако недоспиването е било чест спътник в живота...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хигиена    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.