zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 години по-млади!



7 години по-млади!

6 доказани стъпки в правилната посока - младостта.

здраве.bg

Навярно ви се е случвало отнякъде неочаквано да намерите снимка от преди десетина години, на която изглеждате толкова по-добре. Ех, само ако можехте да върнете обратно времето... Пластични хирурзи, производители на кремове за лице по всякакъв начин ви вдъхват надежди, че това е донякъде възможно. Но как, срещу каква цена и за сметка на какво?

Ето какви са препоръките на дерматолозите. Предлагаме ви няколко съвета на специалисти в областта, цитирани от онлайн изданието WebMD. Те може и да не сътворят чудото, но пък са проверени и доказано ще намалят вредните влияния на времето и различните фактори.

Стъпка 1: Избягвайте слънчевата светлина

Факт е, че продължителното! излагане на слънце води до появата на кафяви петна, както и на повърхностни и по-дълбоки бръчки. Ако се нуждаете от доказателство, погледенете кожата по долната част на ръката си, където слънчевите лъчи рядко достигат – със сигурност изглежда по-нежна и еластична.

Слънцето ускорява процесите на стареене на клетката. Около 40-годишна възраст се преминава онази условна граница, когато колагенът и еластичната тъкан се променят значително и това се отразява сериозно върху състоянието на кожата. Това лесно можете да проверите с огледало.

Предпазването на кожата от прекомерното слънчево излагане (през всеки сезон от годината!) ще ви помогне да забавите и дори да предотвратите някои процеси, водещи до стареене на кожа.

5 години по-млади. До 6 месеца след като вземете мерки, кожата ви вече ще изглежда по-добре - по-гладка и тонизирана. Не забравяйте обаче след настъпването на видим ефект да продължите с предпазването от слънцето.

Стъпка 2: Изглаждане на линиите с ретиноиди

Според проучване, направено от американски дерматолози през миналата година, ретиноидите подпомагат заличаването на бръчките и кафявите петна, тъй като увеличават производството на колаген и нормализират дейността на кожните клетки. Тези производни на витамин А съединения оказват ефект, съпоставим с...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хигиена    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.