zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 неочаквани съвета за плосък корем



5 неочаквани съвета за плосък корем

здраве.bg

... най-вредните от гледна точка на добрата талия въглехидрати. Освен това някои производители на хляб добавят в продукцията си специални консерванти – за да остане той мек по-дълго, но пък се обработва по-трудно от стомаха.

Не е нужно да се отказвате напълно от хляба. Просто си купувайте хляб от твърди сортове пшеница (или сухари)– ще ядете по-малко от тях, т.е. ще приемате и по-малко калории. Освен това този тип хляб съдържа много целулоза, която е полезна за работата на червата.

4. Медитация

Какви ли не грехове се приписват на стреса!? Разбира се, един от основните е, че той е сред възможните причини за затлъстяване. В това има логика - когато човек е изнервен, тялото произвежда повече кортизол - хормонът на стреса, който стимулира глада и особено влечението към сладките и мазни храни.

Освен това прекомерното отделяне на кортизол подава своеобразен сигнал към тялото, което започва да се запасява. Така организмът се готви за още по-силни сътресения, когато ще се нуждае от бърз и лесен достъп до запаси от енергия.

Затова – опитвайте се да контролирате стреса. Може като начало да пробвате с ментов чай и медитация (по 5-10 минути всеки ден).

5. Упражнения за гърба

Много хора се опитват да се избавят от мазнините в областта на корема с изтощителни упражнения. От това най-често няма вреда, но няма и особена полза - поне що се отнася до плоския корем.

Жените трябва особено внимателно да подбират комплекса от упражнения. Опитайте например следното: легнете по корем, съберете краката в коленете и повдигнете тялото. Повторете тези движения 15 пъти. След това разтворете краката и легнете изпънати. Вдигайте едновременно краката, като опъвате ръцете напред. Повторете 10-12 пъти. И накрая – в легнало по корем положение вдигнете краката и ръцете, събрани заедно, и се полюлейте. Повторете 20 пъти.
Редовно изпълнявани, тези упражнения помагат не само за плосък корем, но и за здравината на кръста, гърба и седалището.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.