zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Един ден глад укрепва имунитетаЕдин ден глад укрепва имунитета

Т.нар. мек стрес помага на организма.

здраве.bg

Еднодневното гладуване, но не повече от веднъж месечно, е от полза за здравето, твърдят американски специалисти. Резултатите от тяхното изследване показват, че хората, които се въздържат от храна например всеки понеделник от месеца са с около 40% по-малък риск от развитието на сърдечно-съдови заболявания. А при болните от астма се наблюдава видимо разреждане в броя на пристъпите.

Според учените от Университета на Чикаго, цитирани от Ройтерс, “мекият” стрес, който изпитва организмът по време на умереното гладуване, се отразява положително на имунитета и намалява риска от възникването на редица заболявания, включително и хронични”.

Специалистите уточняват, че дори не е нужно да се гладува през целия ден, а е достатъчно да се пропусне закуската или вечерята” Но задължително условие е гладуването да се извършва редовно и по време на него да се приема само вода”.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.