zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да прочистим организма с натурални соковеДа прочистим организма с натурални сокове

здраве.bg

Натуралните току-що изцедени сокове безспорно запазват най-голяма част от полезните вещества в плодовете и зеленчуците. Според диетолозите т.нар. сокотерапия може да помогне и за прочистването на организма, като намали риска от различни здравословни проблеми. Крайните привърженици на този подход дори препоръчват по време на тази терапия човек да се откаже от приемането на всякакъв друг вид храна.

Но дори да не го направите соковете ще си останат полезни, защото ще повишат активността на ферментите в стомаха и по този начин ще подобрят процеса на обмяна на веществата.

Сокотерапията е препоръчителна и за намаляването на теглото: соковете съдействат за по-пълното усвояване на белтъчините, мазнините и въглехидратите, както и за обезвреждането на токсините и тяхното извеждане от организма, повишават имунитета, укрепват стените на кръвоносните съдове и така подобряват кръвообращението.

Натуралните прясно приготвени сокове се усвояват много бързо – за 15-30 минути, а това спомага за разтоварване на органите на храносмилателната система.

Диетолозите препоръчват някои съчетания на плодове и зеленчуци като особено полезни при различни здравословни проблеми.

Сок от моркови

Смятан е за най-полезният сред зеленчуковите сокове. Богат е на витамини и микроелементи и отлично се съчетава с други зеленчуци, а и плодове. При редовна употреба тонизира организма, спомага за доброто храносмилане, поддържа работата на бъбреците, повишава имунитета, подобрява функциите на нервната и хормоналната система.
Сокът от моркови е полезен за всички, които искат да прочистят бъбреците, черния дроб и жлъчката си. Той оказва положително въздействие и на червата, като повишава тяхната двигателна активност.

Сок от ябълки

Той е нискокалоричен, съдържа много желязо, помага за извеждането на камъните от бъбреците. Ябълките са богати на пектин, който прочиства организма от шлаката.
Ябълковият сок укрепва сърдечно-съдовата система и извежда тежките метали от организма....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.