първата част на материала за препоръките на специалисти от Американската асоциация"> първата част на материала за препоръките" />
zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още 50 начина да направите диетата си по-ефективна



Още 50 начина да направите диетата си по-ефективна

здраве.bg

... места, където държите храна. Дори само няколко промени в това, което съхранявате и използвате, ще е от полза. Ако ползвате слънчогледово олио, минете на зехтин. Сменете белия хляб с пълнозърнест, колбасите с риба, пълномасленото мляко – с обезмаслено (няма толкова разлика във вкуса).

90. Замразените зеленчуци и плодове (при добра технология) съхраняват повече от полезните си свойства в сравнение с консервираните. Може да се окаже, че са по-подходящи и от т.нар. пресни – понякога последните прекарват дни и седмици преди да достигнат до магазина.

91. Избягвайте продуктите с трансмазнини – т.нар. продукти за мазане са именно от тях (в повечето случаи).

92. Преяждането не е резултат на това че сте се движили повече през деня. Гимнастиката не подтиква организма да яде повече, а да изразходва повече калории. Кратката разходка след ядене активизира обмяната на веществата.

93. Когато почувствате първите признаци на жажда, веднага потърсете вода. Докато ожаднеете много, тялото ви вече ще е дехидратирано и ще е превключило на “авариен режим”. Това ще окаже негативно влияние и върху храненето след това – ще ядете повече.

94. Докато се разхождате, пуснете си някаква музика в слушалките – неусетно ще ходите повече и по-дълго.

95. Дали пък йогата не е добър вариант?! Ако ви изглежда твърде ексцентрично на пръв поглед, може да е от полза да научите, че за един час ще изгорите повече калории, отколкото ако вървите. Освен това ще развиете повече сила, гъвкавост и издръжливост.

96. Ако не пиете достатъчно вода (течности), това ще има негативен ефект върху усилията да поддържате нормално тегло – жадният организъм не функционира нормално, а се опитва да се запаси с повече енергия (калории) – щом не е чрез водата, ще е чрез храната. Дехидратацията забавя метаболизма с 3%, а “само” 45 калории по-малко изгорени на ден, за година добавят около 2-3 кг към теглото.

97. У дома могат да се свалят не по-малко килограми отколкото във фитнеса. Просто е нужно да правите подходящите...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.