zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Твърде много работа? Увеличавате риска от Алцхаймер



Твърде много работа? Увеличавате риска от Алцхаймер

23 януари 2009, здраве.bg

... Американски специалисти са измерили дебелината на подкожния слой мазнини на 6500 души на възраст от 40 до 45 години, а след това в продължение на 36 години са наблюдавали тяхното здравословно състояние. За този период при 16% от участниците е била диагностицирана болестта на Алцхаймер или друго заболяване, съпроводено с нея. Анализът на данните показва, че съчетанието от наднормено тегло и голям корем увеличава 2,3 пъти риска от развитие на слабоумие.

Според друга статия в същото издание, хората с дълги крайници страдат по-рядко от Алцхаймер и другите форми на старческо слабоумие. Учени от университета “Тафт” са измерили дължината на глезена и размаха на ръцете на 2798 души на средна възраст 72 години. За 5 години наблюдение учените са диагностицирали слабоумие при почти 25% от участниците в изследването.

Учените уточняват, че дължината на ръцете и краката зависи не само от наследствените фактори, но и от факторите на околната среда. Дължината на глезена и размахът на ръцете например могат да бъда индикатор за недостатъчно или непълноценно хранене в ранна детска възраст: “Именно тези фактори могат да оказват влияние на развитието на главния мозък, а съответно в напреднала възраст да определят и възприемчивостта съм болестта на Алцхаймер”.(а)

вижте още: 5 храни повишават най-много умствените способности

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    изследвания    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.