zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 модерни, но не винаги верни, диагнози



6 модерни, но не винаги верни, диагнози

здраве.bg

... на червата.

Какво все пак да направим
Ако чувствате гадене, подуване на стомаха, страдате от запек или разстройство, миризма в устата или алергични реакции към на пръв поглед безобидни продукти, незабавно потърсете съдействие от гастроентеролог. Безсмислено е да приемате по собствена преценка пробиотични добавки за профилактика. Те могат да се прилагат, но само в съчетание с препаратите, лекуващи основния проблем.

3. Шлака

Само мързеливият не се е изказал още по повод на токсините, шлаката и всичко необходимо за прочистването на организма. За прочистване се предлагат билки, лекарствени препарати, клизми... Но в същото време трябва да се подчертае, че в нито един сериозен медицински източник не се среща терминът “шлака”.

Какво да направим
Ако имате съмнение, че нещо със здравето ви не е наред и страдате от лошо храносмилане или блед цвят на лицето, незабавно се свържете със своя лекар и си направете пълно изследване на органите на коремната кухина. Нека едва тогава лекарят прецени какво лекарства са ви необходими: хепатопротектори, слабителни или други. Правилно подбраното лечение заедно с подходящата диета ще ви помогнат да прочистите организма си от неприятните усещания и... заблуди.

4. Повишен холестерол

Холестеролът е само един от предразполагащите фактори за развитието на сърдечно-съдовите заболявания. При това той не е главният! От значение е не толкова количеството му колкото неговото поведение в обмяната на веществата. А особеностите на липидния (мастния) обмен е обусловен генетично. И никакви биодобавки или кисело мляко не могат да го променят.

Какво да направим
Не се поддавайте на антихолестеролната истерия – за търговията важат други закони, а не тези на здравословният начин на живот. Спокойно определете индивидуалните си рискови фактори, направете си изследванията, които вашия лекар ще ви назначи, а след 40-годишна възраст всяка година си проверявайте нивото на холестерола в кръвта.

5. Хелминтоза

Къде...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.