zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Млякото понижава риска от рак с 60%



Млякото понижава риска от рак с 60%

9 септември 2008, здраве.bg

Съдържащите се в млякото калций и витамин Д намаляват риска от раково заболяване с 60%. Този извод е бил направен след 4-годишно изследване, в рамките на което са били изследвани над хиляда жени на възраст над 55 г. Те са били разделени на 3 групи. Първата е получавала добавки, съдържащи калций и витамин Д, втората – само калций, а третата – плацебо.

В сравнение в контролната трета група рискът от заболяване от рак при първата е намалял с 60%, а на втората – с 47%.

Авторите на изследването, чиито резултати са публикувани в новия брой на изданието American Journal of Clinical Nutrition, препоръчват всеки ден да се употребяват 3 чаши мляко.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.