zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 мита за слабото сексуално желание



4 мита за слабото сексуално желание

или нещо повече за природата на интимните отношения и как да разпалим отново огъня.

здраве.bg

... върви. Т.е. двамата са много близки... приятели, но това не подхранва сексуалното им желание. Отново практиката дава и най-вероятното решение – опитайте се да поемате рискове, да правите неща, които досега не сте, бъдете по-малко емоционални и по-секси. Много хора така се чувстват по-желани, а това е условието и да изпитват желание.

3. Ако другият иска секс, а вие – не, има и други начини да изразите любовта си

Традиционните разбирания диктуват схващането, че ако единият партньор не желае интимна близост, другият трябва да приеме това и да остане моногамен без да се оплаква. Съвременното схващане на психолозите обаче е съвсем друго – според тях подобна ситуация е несъвместима с практиката, дори нечестна и всъщност няма да доведе до нищо добро (защото най-често води до изневяра).

Безспорно, когато двама души приемат да живеят заедно, те правят различни компромиси – къде да живеят, дали да имат деца, понякога - в името на чия кариера единият партньор да пожертва своята (поне за известно време).
Но рядко говорят за това каква ще е тяхната сексуална връзка. А именно сексът е онова, което обвързва най-близко и то когато двамата партньори разговарят за това, а не когато единият приема, че другият ще взема решенията в тази посока.

Също както различните хора говорят на различни езици, така те се различават и по своя език на любовта. За някои докосването ги кара да се чувстват обичани, за някои това са смислените разговори или колко време прекарват заедно. И ако отново намесим различните езици, за да бъде една интимна връзка истински смислена, всеки трябва да се опитва да говори на езика на другия, дори той да е различен от техния собствен. Добрите отношения се градят на взаимното разбиране и грижата за другия.

4. Партньорите трябва да разрешат първо емоционалните си проблеми, а след това – сексуалните

Когато в една връзка има емоционален конфликт (разногласие, обида, липса на общуване) в допълнение към сексуалните проблеми, повечето хора смята...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.