zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 мита за слабото сексуално желание4 мита за слабото сексуално желание

или нещо повече за природата на интимните отношения и как да разпалим отново огъня.

здраве.bg

Сексът е наричан от психолозите най-чистата форма на самоизразяване, т.е. най-интимният начин двама души да изразят любовта си един към друг. И когато нещо в тези отношения не е наред, това разрушава цялата връзка.

За съжаление, установено е, че в повечето връзки с течение на времето сексът намалява. Това все още не означава непременно, че е налице криза в отношенията, но ако единият партньор иска, а другият не, проблемът вече е налице и трябва да се вземат незабавни мерки, за да не дойде краят на отношенията между партньорите.

Сексът създава физическа близост, която е уникална и особено важна за всяка връзка. Т.е. казано по друг начин той не е просто черешката на тортата, а самата торта.

1. Хормоните при жената са основния двигател на нейното сексуално желаниe

Много хора приемат за истина, че ако жената рядко иска секс, това означава проблеми с нейното либидо и тя се нуждае от лечение с медикаменти. Според почти всички психолози обаче схващането, че слабото желание за секс е на хормонална основа, е една от най-големите заблуди. Всъщност либидото е комплекс от много фактори, включително състояние на сърцето и кръвоносните съдове, психика, хранене, ниво на стреса, състояние на връзката като цяло.

Посягането към хормонални медикаменти (например пластири с тестостерон) няма да проработи, ако става дума за психологически проблем, а при жените далеч по-рядко проблемът е физиологичен. В повечето случаи всичко опира до това как се чувства жената, как възприема своя партньор и връзката си с него.
Затова, ако сте установили, че нещо не е наред, първо потърсете причината в самата връзка и как тя може да бъде заздравена.

2. Емоционалната интимност гарантира добрия секс

Много са факторите, насадили в човешкото съзнание схващането, че емоционалната близост между партньорите е онова условие, без което една връзка не може да съществува. Но практиката показва, че при много двойки емоционалната близост е налице, но въпреки това сексуалният живот не...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.