zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 препятствия по пътя към идеалното тегло10 препятствия по пътя към идеалното тегло

Как да ги преодолеем.

здраве.bg

... изгорите с 35% повече мазнини, отколкото ако изпълнявате стандартните упражнения в монотонен режим. Старайте се да разнообразите и редувате различните типове упражнения – това ще даде по-добри резултати. Новите упражнения изискват повече усилия и освен това се задействат различни групи мускули.

Препятствие №7: предпочитате удобните дрехи

Безформената дреха сякаш прави безформено и тялото. Освен това тя ни пречи да забележим дали не сме си прибавили няколко килограма.

Решение на проблема: Всяка седмица мерете една и съща дреха – това е идеална мярка, по-добра дори от кантара. Не пропускайте понеделниците и първият ден след по-дълга почивка – както е известно, през уикенда човек е склонен да “наваксва” пропуснатото, т.е. да се наяде за цялата седмица.

Препятствие №8: опитвате храната по време на готвене

Вместо да опитвате мазната и пържена храна, по-добре гответе леки и питателни ястия или просто се въздържайте от дегустацията. Имавреме за готвене и време за хранене.

Решение на проблема: Например докато готвите, дъвчете дъвка или говорете по телефона.

Препятствие №9: в кухнята ви има твърде много храна

Ако в хладилника ви има всичко – от хайвер до пица с моцарела, ще се нуждаете от невероятна воля, за да устоите на всички изкушения. Хората, които опитват различни деликатеси, получават повече калории. Това се обяснява с факта ,че една и съща храна бързо ни омръзва и желанието за ядене намалява. А колкото по-голям е изборът, толкова по-силен става апетитът!

Решение на проблема: Изберете си нещо, без което наистина не можете (шоколад, сладолед, любим кашкавал и т.н.) и всеки ден изяждайте малко от него. Това ще ви помогне да се противопоставите на другите изкусителни храни. Не си купувайте друго, докато не изчерпите запасите си. Откажете се от твърде многото мезета или ако сте навън – от специалитета на заведението

Препятствие №10: отслабвате самостоятелно

Разбира се, “тайното” отслабване е...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    психология    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.