zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бръчките и здраветоБръчките и здравето

По бръчките може да се разбере много за здравето.

здраве.bg

Рано или късно бръчките се появяват при всички хора. Те зависят не само от възрастта, но и от типа кожа. При хората с по-дебела кожа се появяват по-късно и съответно този тип кожа остава по-дълго време красива и еластична. Хората, които са предразположени към образуването на бръчки като правило са от астеничния тип.

Бръчките не винаги са наши врагове. Разположението и дълбочината на тяхната гънка “говори” и за определено заболяване на организма. Ако навреме се вгледаме в тях, можем своевременно да се обърнем за съвет към лекар и да открием съответната болест в ранен стадий.

Горната част на лицето (челото и очите) подсказват за нашето психоемоционално състояние. Паралелните вълнообразни бръчки по челото са знак за претоварване, стрес и постоянно прекомерно напрежение.

Съществуват и т.нар. наследствени бръчки. Ако сте наследили например носа на баща си, с възрастта е много вероятно да наследите и неговите бръчки или втора брадичка.

Има бръчки, които свидетелстват за проблеми в различните вътрешни органи на тялото:

Бръчки между веждите
Вертикалната бръчка по средата между очите говори за проблеми със стомаха. Вертикалната бръчка между веждите отдясно – за дисфункция в черния дроб и жлъчката, а отляво – за проблеми в далака. Напречната бръчка – за проблеми в шийно-тилната зона (остеохондроза).

Гънките в областта между носа и устата
Дълбоките симетрични от двете страни бръчки подсказват за дисфункция в стомашно-чревния тракт. Ако гънките се очертават много релефно - за стомашно-чревни разстройства. Ако браздата отдясно е по-дълбока, трябва да обърнете внимание на работата на вашия черен дроб и жлъчката.

Вертикални слаби бръчки над горната устна
Като правило те се срещат само при жените. Тези гънки говорят за вероятни гинекологични проблеми. Вертикалните бръчки, спускащи се от краищата на устата надолу, свидетелстват за гастрит с понижена секреторна функция и предразположеност към заболявания на задстомашната жлеза.

Бръчки...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.