zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Влияят ли биоритмите на любовта и секса



Влияят ли биоритмите на любовта и секса

здраве.bg

... и в кръвта на жената.

Именно средата на деня е най-доброто време за секс

В 13 часа мъжът е както и преди възбуден, към 16 часа неговата “готовност” е достигнала своя пик. По това време и жената се нуждае от чувствена среща. След два часа и мъжкото, и женското либидо се нуждаят вече от почивка. А да го ободрите, помагат заниманията със спорт, подсказва немският експерт.

Повечето хора смятат, че вечерта е най-подходящото времето за страсти, но това не е точно така! П това време при жената хормоните бездействат, докато мъжът активно е настроен за интимни ласки.

Към 22 чака жената отново е завладяна от любовната страст, но е доста късно: мъжкият организъм, въпреки че му се “иска”, вече се бори със съня. Затова, ако по това време се стигне до секс, няколко минути след страстните прегръдки партньорът заспива под въздействието на ендорфините, постъпили по време на оргазма в мозъка. А това за партньорката е особено неподходящо, защото в тези минути тя е настроена за задушевен разговор.

Третият вид

“Чучулигите” и “совите” на планетата са почти по равно – по 25-30%. Останалите хора имат по-гъвкави индивидуални биоритми, които им позволяват без особени загуби да се приспособяват към всеки режим. Този тип хора обикновено биват наричани “гълъби”.

“Не трябва да приемаме твърде навътре отказа от близост”, коментира д-р Платц, “Той не означава, че чувствата се изчезнали, просто либидото на партньора е в своеобразен таймаут. Бъдете търпеливи и внимателни към любимия човек: разберете кога той иска секс. Вслушайте се и в себе си: през кои часове вие сте предразположени за любовни игри”.

Разбираемо е, че “златният” час на страстта (т.е. около 16:00) ще бъде пропуснат от повечето хора – все пак това е работно време. Затова идеалният вариант е да си съставите свой собствен график, който съответства на вашия индивидуален ритъм - определете пиковете и спадовете в своята работоспособност, определете и часовете за правене на секс. И го приложете...

 
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.