zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Добрата хигиена на устата понижава риска и от сърдечно-съдови заболяванияДобрата хигиена на устата понижава риска и от сърдечно-съдови заболявания

здраве.bg

Всекидневното миене на зъбите не само помага за поддържането на хигиената на устната кухина, но и оказва положително влияние на работата на сърдечно-съдовата система на човека, твърдят американски и британски учени.

Оказва се, че миенето на зъбите подобрява кръвообращението и способства за предотвратяването на възможни сърдечни пристъпи и инсулти.

Екипът от специалисти е изследвал пациенти, на които поради заболявания на устната кухина са били назначени интензивни грижи за венците, зъбите и езика.

Данните от тяхното изследване, цитирани от Би Би Си, показват, че при тези усилени грижи се постига подобряване на циркулацията на кръвта по съдовете, намаляване на сърдечно-съдовите проблеми и риска от развитието на атеросклероза.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    хигиена    заболявания    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.