zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Козметика за... пушачи



Козметика за... пушачи

Как да изберат пушачите подходящата козметика, за да не издават пристрастията си към никотина?.

здраве.bg

... всеки сеанс кожата се лишава от своята обичайна защита и затова в продължение на 24 часа подложилият се на така процедура трябва да се въздържа от употреба на козметика и престой на слънце. Най-подходящото време за процедурата е ранната пролет.

Резултатът ще бъде още по-добър, ако след микродермабразията се проведе и микротокова терапия. Тя подобрява обмяната на веществата на клетъчно ниво и увеличава кръвоснабдяването на кожата. Най-добре е да се проведе курс, състоящ се от 10-12 сеанса (през ден).

Според статистиката, пушенето увеличава количеството на бръчките около очите почти 2 пъти. Какво може да се направи по този проблем?
От бръчките в ъгълчетата на очите не можете да се избавите напълно. За да ги намалите, използвайте т.нар. активна или дермакозметика. Тези средства проникват дълбоко в кожата, активно я овлажняват, подхранват я и забавят процесите на стареенето. Към дермакозметиката с отнасят продукти на всички водещи козметични компании.

Тютюнът съдържа много токсини, от които организмът не успява да се освободи. Те са и причина за възникването на характерните кръгове под очите. За да ги намалите, можете да използвате професионалните козметични средства, разработени от някои фирми или по-стандартни средства като студени компреси или кубчета лед (желателно е да са от билкова отвара). Студеното стимулира кръвообращението и премахва отоците.

Куперозата (мрежата от капилярни съдове по лицето) е отличителна черта на почти всички пушачите. Съществува специална козметика, която укрепва стените на капилярите и премахва червенината. Съществува и по-радикален метод – електрокоагулация : съдовете се отстраняват с помощта на електрически ток, който се подава през тънка игла. За да няма рецидиви при нея обаче, трябва да се откажете от цигарите, сауната и твърде горещите напитки.


Устните, които “дърпат” цигарата, променят своята форма и около тях се появяват бръчки. Съвременната медицина е разработила няколко вида препарати – прилагащи се под формата...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.