zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Козметика за... пушачи



Козметика за... пушачи

Как да изберат пушачите подходящата козметика, за да не издават пристрастията си към никотина?.

здраве.bg

Най-добре е, разбира се, да се откажат от този вреден навик и още след няколко месеца ще се радват на променен цвят на лицето. Но тъй като повечето не са способни на това, те могат да минимизират вредата от цигарите с помощта на някои козметични средства.

Съдържащите се в цигарения дим вещества разрушават колагеновите влакна. Заради това кожата губи своята еластичност, появяват се преждевременни бръчки. Кръвоносните съдове стават тънки, нарушава се микроциркулацията на кръвта, по кожата се появяват видими капиляри, а под очите - кръгове и дори отоци.

Кислородосъдържащата козметика, която стимулира метаболизма и подмладяването на кожата, може отчасти да помогне за неутрализирането на вредното влияние на тютюна. Кремовете и маските с колаген ще придадат на кожата еластичност, а средствата с биофлавоноиди ще укрепят стените на съдовете и ще ги направят по-еластични.

Кожата на пушещите жени по-бързо губи своите защитни свойства и става хиперчувствителна към ултравиолетовото излъчване. Това води до появата на пигментни петни и ранни бръчки. В този случай ще помогне козметиката с УВ-филтър и избелващите маски. Кремовете, съдържащи витамин F, ще засилят защитата на кожата от външните въздействия.

Пушенето забавя обменните процеси и с това “разваля” цвета на лицето.
За всички пристрастени към вредния навик е добре не по-рядко от 1-2 пъти седмично да си правят почистващи маски със зелена или синя глина. Тя отстранява вроговените клетки от повърхността на кожата и тогава полезните вещества от кремовете и маските ще могат безпрепятствено да проникват в дермата.

За освежаване на кожата в салоните за красота се предлага специална процедура – микродермабразия. Това е механичен пилинг, при който с помощта на микроскопични кристали се шлифова повърхността на кожата, като се отстранява нейният горен слой. Ефектът се забелязва веднага: лицето придобива здрав вид, а кожата става гладка. Курсът за микродермабразия включва от 5 до 10 процедури (по една всяка седмица). След...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.