zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 алтернативни пътища към здравето



10 алтернативни пътища към здравето

За няколко повече или по-малко познати алтернативи.

здраве.bg

Ако не сте любители на зелената салата, ако нямате време за фитнес, ако обичате храната, за която е ясно, че не е полезна, ако имате още по-вредни навици - като например цигарите, без съмнение сте застрашени от сърдечен пристъп, диабет и дори болестта на Алцхаймер.

Преди да махнете с ръка и да си купите поредния хамбургер, загърбвайки здравословното хранене и физическите упражнения, прочетете и си изберете нещо от следните няколко алтернативи, които не изискват особени промени в навиците ви, но ще спомогнат за по-доброто ви здраве:

Не забравяйте да си миете зъбите

Мийте ги редовно, след всяко хранене. Не забравяйте да използвате и конци. Изследванията показват, че заболяванията на венците способстват за развитието на сърдечни заболявания, диабет и други опасни състояния.

Учените също така смятат, че бактериите от венците могат да постъпят в системата на кръвообращението и да предизвикат проблеми в други части на организма. Ако нямате под ръка четка за зъби, изяжте няколко стафиди, за които се знае, че се борят успешно с бактериите, предизвикващи болести на венците.

Поразходете се по магазините

Благотворният ефект от пазаруването е забележим (разбира се, най-вече за жените), особено ако вървите бързо, качвате се по стълбите, а не по ескалатора и сравнявате цените , запомняйки ги за всеки отделен магазин, заявява невропатологът Мерилин Албърт от университета “Джон Хопкинс”, прес-секретар на Асоциацията за изучаване на болестта на Алцхаймер. Ако по време на покупките извършвате тези три дейности, ще се предпазите от болестта на Алцхаймер, тъй като мозъкът ви ще се намира в постоянно активно състояние.

Ако пазаруването не ви е страст, отдайте се на градинарство, на туризъм, започнете да играете баскетбол, да ходите на басейн.

Яжте горчив шоколад

Тъмният и горчив шоколад съдържа много флавоноиди – антиоксиданти, помагащи в борбата със стареенето.

Малка порция шоколад може да помогне и в борбата с тромбите и сърдечните пристъпи.
Тъмното...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.