zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Грижи за кожата през пролетта



Грижи за кожата през пролетта

+ няколко рецепти за приготвяне в домашни условия.

здраве.bg

... Е и С.

За приготвяне в домашни условия: смесете 1 с.л. овесени ядки с 1 с.л. пшенични кълнове, запарени във вряла вода. Добавете 15 капки прясно изцеден лимонов сок и нанесете получената маска за 20 минути. Тя ще почисти порите и ще освежи цвета на лицето ви.

Следите от неприятните пъпки и други подобни можете да премахнете с помощта на ситно нарязан магданоз с добавена сол – ползва се като пилинг.

Витамин В6 способства за подмладяването на кожата, за нейната гладкост и еластичност, а освен това засилва усвояването на полезните вещества.

Разновидност на витамин В5 е Д-пантенолът, който притежава силното свойство да възстановява тъканите. Затова се прилага често в кремовете за подмладяване на кожата, зарастване на раните и в противовъзпалителните кремове.

Един от най-често препоръчваните витамини за кожата е витамин С. Той подобрява обменните процеси, активизира защитните й функции, укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява цвета на лицето, нормализира отделянето на мазнини и пот. Можете да поглезите кожата си с този витамин като намачкате меката част на който и да е цитрусов плод и добавите натурално кисело мляко (без захар). Можете да си направите и маска за лице от настърган суров картоф или нарязано на ситно зеле, смесени с картофено нишесте.

Използвайте спокойно замразени плодове и зеленчуци. Като знаете от кой витамин се нуждае кожата ви, в разгара на лятото си купете вкусното “лекарство”. Почистете плода или зеленчука, нарежете го на ситно или го смелете, добавете в сместа 1 с. л. олио, след това я поставете в полиетиленово пликче и я замразете. Така ще сте готови с маските си за следващата зима.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.