zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 стъпки към по-добрия секс



10 стъпки към по-добрия секс

Всеки иска по-добър секс, но знае ли как да го постигне?.

здраве.bg

... на реката може да свърши също толкова добра работа. Дори една вечер, прекарана заедно някъде, или думите “Обичам те!” може да е достатъчно.

5. Обичайте себе си

Научете се да харесвате тялото си такова, каквото е. Мислите за твърде малките гърди, “недостатъчния” размер на пениса или килограмите в повече унищожават интимността. Добрият секс е невъзможен, ако не харесвате самите себе си.
Научете се как реагират частите на тялото ви на нежните докосвания от страна на партньора. Може пък той/тя да ви харесва именно с няколкото килограма отгоре.

6. Сексът е приключение

Поне малко авантюризъм в него е от полза. Задръжките не са.
Много хора са прекалено сериозни в леглото, а сексът в крайна сметка е забавление, не необходимост. Затова споделяйте фантазиите си и оставете другият да отговори на тях по някакъв начин. От него ще разберете дали те наистина са толкова неосъществими, колкото ви изглежда.
Поемайте рискове и променяйте нещо – без някаква доза експеримент сексът постепенно ще се превърне в рутина, т.е. удоволствието от него е въпрос само на време да си отиде.

7. Преди и след

Сексът далеч не е само онези 10-15 минути (или час), прекаран в леглото. Той започва далеч по-рано – още с отношенията на двамата партньори през деня. Дори не е нужно в тях да има нещо откровено подканващо – при определени условия и помощта за чиниите след хранене може да е достатъчна.
Не забравяйте и “послеслова”. Партньорите, които се чувстват емоционално и физически близки след секс, имат далеч по-здрава връзка.

8. Сексът без риск

Всеки иска да прави “сигурен секс”. Ако сте отскоро заедно, научете повече един за друг - миналото на другия има отношение към вашето собствено бъдеще.
Разговорите за секс са като всеки друг разговор – в него няма нищо по-особено.
Ако не знаете достатъчно за партньора си, със сигурност сексът няма да е нещо особено – страхът от риска ще надделее. В крайна сметка сексуалността е нещо далеч повече от обмяната на...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.