zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Куца ли връзката ви?



Куца ли връзката ви?

Всеки има нужда от “свое пространство”. Къде свършва “ние” и започва “аз”?.

здраве.bg

... , а няма да е несигурен, защото не знае “какво да мисли”. Постепенно той/тя ще може да свикне, че имате нужда от време за себе си и това няма да го/я кара да се чувства пренебрегнат(а).

Разбира се, че компромисът не е просто нещо, но пък не е непостижимо. В крайна сметка всеки има нужда от своето пространство – така стоят нещата и това не можем да го променим. Мярката и количеството е съвсем друг въпрос – той е индивидуален и се решава във всяка връзка поотделно.

Когато някой има нужда от нещо, той логично се опитва да го постигне. И ако другият го ограничава, това само води до раздалечаване.

Във всяка връзка единият е по-малко склонен да се афектира. Ако той се научи да подхожда към конфликтните точки с повече внимание, но все пак достатъчно директно, това само ще помогне. Търсете допирните точки, а не местата, където се разминавате.

Признавайте нуждите на другия
Много двойки смятат, че трябва да имат еднакви нужди и желания. Напротив – колкото по-бързо осъзнаете, че всеки има свои, толкова по-добър е шансът да създадете здрава и успешна връзка.

С течение на времето, прекарано заедно, повечето хора се научават да “четат” мислите на партньора си. Езикът на тялото е също толкова точен колкото са думите. Просто и в двата случая търсете мотивите за поведението, а не се афектирайте от емоционалния подход.

Ако пренебрегвате сигналите от своя партньор, че има нужда от време за себе си, не показвате, че го обичате, а че не го разбирате и не уважавате желанията му.

По-добре 3 стъпки назад, отколкото 2 напред
Когато усещате, че другият се отдалечава, агресивността е най-лошия изход. Може (макар и не винаги) да помогне разговорът. Трябва обаче да подберете точното време и място. Желязото се кове, докато е горещо, но се ползва, когато е студено. Затова изберете момента, когато и двамата сте спокойни и можете правилно да претегляте думите. Това е пътят към успеха.

Ако имате нужда от време за себе си...
• Подбирайте добре думите, както...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.