zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ако сърцето не работи както трябва



Ако сърцето не работи както трябва

2-3 минути в поза свещ засилват притока на кръв към мозъка.

Да си помогнем със средствата на йога.

здраве.bg

Учестеното дишане, недостигът на кислород, учестеният пулс, шумът в ушите дори след малки физически натоварвания са показатели, че имате някакви проблеми със сърцето.

Специалистите по йога препоръчват всяка вечер вместо упражнения да се прави “позата на всички части на тялото” (сарвангасана или по-позната като “свещ”). За благотворното действие на сърцето в тази поза трябва да се стои в продължение на 2-3 минути. Това положение на тялото засилва кръвотока през гръбначната артерия към тилната област, което стимулира функционирането на всички центрове на висцералната регулация на стволовите структури на главния мозък и усъвършенства работата на всички органи и функционални система в организма.

Тази поза е добра профилактика и за варикозното разширение на вените, както и при нарушения в мозъчното кръвообращение и пулса.

Но най-главното достойнство на сарвангасана остава, че упражнението подобрява показателите на работата на сърдечния мускул. Според привържениците на алтернативната медицина тази поза отлично може да замени аеробното натоварване (бягане, ходене), което се препоръчва на хората със сърдечносъдови проблеми.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.