zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 причини за проблеми с простатата



6 причини за проблеми с простатата

Сексуалните проблеми не са сред основните причини за проблемите с простатата.

здраве.bg

Само при един от десет мъже, оплакващи се от сексуални проблеми, проблемите с простатата са свързани със секса. В основата на това заболяване като правило стои една или друга инфекция. Към тези два постулата могат да се добавят и 6 фактора, които ще гарантират появата на простатит дори и у най-здравия мъж:

1. Синдромът на Зорба
Дори да не сте привърженик на любовта за пари, честата смята на сексуалните партньорки ще способства за вашето заразяване с инфекциозен агент, което се предава по полов път. И ако венерическата болест може да се забележи и излекува, то другите инфекции могат да се заселят в простата и да се проявят след много месеци.

2. Да се избягват жените
Ако независимо по какви причини – физиологични или психически избягвате всякакви контакти с женския пол, това не може да се нарече нормално. Освен всичко помислете и за вашата простата, която може сериозно да пострада от това продължително въздържание. Застояването на секрет в простатата може да провокира пристъп на простатит.

3. Заседяването
Постоянното седене на работното място, пред телевизора у дома, пред компютъра, зад волана и т.н. предизвиква застой в кръвта в малкия таз и създава идеални условия за развитието на простатит. Простатата се нуждае от специално упражнение. Мускулът с форма на осморка, който захваща задния отвор и пениса, трябва да бъде обект на “тренировка”. На всеки час по 10 минути този мускул трябва ритмично да се свива, но много бавно. На 1-2-3-4-5 напрягаме, а на 6-7-8-9-10 отпускаме. Това може да се прави при всяко положение на тялото.

4. Честото възбуждане
Задържайте половите си инстинкти. Възбудата, която не завършва с еякулация, не е полезна за простатата. Също така не си струва да разтягате предварителните любовни ласки и да прекъсвате процеса на еякулация.

5. Да не се обръща внимание на запека
Той повишава вътрешно коремното напрежение и провокира застойни явления в простатата.

6. Закаляването без мярка
Не всеки...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.