zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 масови заблуди за високото кръвно



10 масови заблуди за високото кръвно

Хипертонията е от заболяванията, които често остават скрити за дълго време.

здраве.bg

... показателите на сърдечния ритъм се записват през цялото денонощие, а след това този запис се разшифрова от компютър.

7: Лечението на болестта е само лекарска грижа

Болният също има свои задължения и то не малко. Гаранцията за доброто лечение на артериалната хипертония, както и на всяко друго заболяване, е пълноценното партньорство между лекаря и пациента. Пациентът трябва да си води дневник за своето здравословно състояние, а по време на изследванията да се постарае да забрави напрегнатия си режим на всекидневна активност. Така определянето на показателите ще е по-точно.

8: При високо кръвно трябва да се приемат лекарства, а при нормално – не

Много хора са на това мнение, но за съжаление, веднъж възникнала, хипертонията остава с човека за цял живот. Задължително и редовно трябва да се приемат назначените от лекаря лекарства. Те действат комплексно и не работят ефективно едно без друго, така че ако ви не ги приемате редовно и едновременно няма да си помогнете особено много.

9: Лекарите забраняват и алкохола, и цигарите, и пътуването, и фитнеса

Що се отнася до алкохола, той наистина трябва да се употребява умерено. Една чаша червено вино предпазва стените на кръвоносните съдове. Физическото натоварване също не е забранено, но то трябва да бъде леко и да не предизвиква задух. Всеки трябва разумно да наблюдава и своето тегло.

10: Ако трябва да лекуваме своята хипертония, по-добре да направим това със средствата на народната медицина

Нашите предци не са познавали хипертонията. Преди 100 години средната продължителност на живот не е превишавала 40 години, т.е. много малко хора са доживявали до възрастта, когато най-често се проявява болестта. Освен това преди век не е имало тези проблеми с екологиията и нервното напрежение. За да бъдем съвсем образни - преди цялото семейство се е хранело от една чиния, използвало е една кърпа и т.н., въобще животът е бил съвсем друг и затова не трябва да се опитваме с тогавашните мерки да...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    заболявания    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.