zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За да укрепим имунитета си през зимата



За да укрепим имунитета си през зимата

Въпреки някои противоречиви мнения, ваксините все пак са предпочитано средство.

здраве.bg

... и мед - за нормалното производство на кръв, магнезий и калций – за предаването на нервните импулси. Цинкът и селенът са мощни антиоксиданти, т.е. вещества, които възпрепятстват вредното действие в организма на неблагоприятните фактори, в това число на различните вредни микроорганизми.

Многобройните комплекси от минералите и минерали могат да помогнат за възстановяването на техния евентуален недостиг в организма през зимата. Най-популярни са многокомпонентните мултивитаминни комплекси, но според някои специалисти този “коктейл” не се усвоява ефективно, защото някои от многото елементи взаимно блокират своето действие. Затова някои предпочитат таблетките с “по-бедно” съдържание, и дори такива, които се приемат последователно и по този начин не си “вредят” едни на други.

Не забравяйте и за адаптогените - балсамите и сиропите, съдържащи шипка, китайски лимон, каркаде и много други лечебни растения, които могат да се намерят във всяка аптека.

Не пренебрегвайте ваксините

Отношението към ваксините като цяло е различно. По своята същност те са имунни препарати, а самото ваксиниране представлява т.нар. имунна корекция. В повечето случаи ваксинирането не предизвиква никакви проблеми и способства за доброто здраве. Ако става дума за простудни заболявания, съществуват само ваксини против грип.

Витамините, адаптогените, закаляващите и другите полезни процедури безусловно укрепват здравето, но когато имунната система не може да се справи с някакъв сериозен проблем, те не са достатъчни. За да не навредите на организма си и да постигнете добри резултати с подбора на подходящите имунни препарати, добре е да се консултирате със специалист.

За намаляването на имунитета и необходимостта от консултация с имунолог свидетелства статистиката – според нея повече от 4 пъти годишно (за възрастните и децата над 5 години) и повече от 6 пъти (за малките деца) е заболеваемостта...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.