zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Контрацептивите: как да се предпазваме ефективно от нежелателната бременност



Контрацептивите: как да се предпазваме ефективно от нежелателната бременност

здраве.bg

Не бързайте да критикувате производителите на контрацептиви за това, че презервативите се късат лесно, свещичките не се разтварят напълно а спиралата не е качествена. Може би вината е ваша, защото ги използвате неправилно.

Широко разпространени презервативите всъщност се отнасят към средно ефективните методи на контрацепция. Освен това статистиката твърди, че те често не се използват правилно. Зле поставеният презерватив може да се скъса. Освен това много мъже забравят, че той също си има срок на годност, а и един презерватив е за един полов акт. Ако искате да повторите, старият презерватив трябва да се свали и да се постави нов.

Половият акт не бива да продължава без презерватив. Мнението, че след еякулацията няма шансове за забременяване е погрешно. Точно напротив – те са твърде големи! Презервативът трябва да се поставя преди половия акт, а не по средата, както правят много двойки.

Целостта на презерватива може да бъде нарушена и от различните видове крем или вазелин, а също така и при неспазване на правилата за неговото съхраняване (в близост до нагревателни уреди или източници на светлина или ниска температура). Ако опаковката на презерватива е повредена, по-добре не го използвайте.

Специални правила за приложение имат и вагиналните свещички или таблетки. Те трябва да се поставят колкото се може по-дълбоко 10-15 минути преди началото на половия акт, за да могат да се разтворят и да подействат ефективно. Ако половият акт не се извърши през следващите 3-4 часа, след това трябва да се използва нова свещичка или таблетка.

Някои производители препоръчват да не се използва сапун за измиване на половите органи два часа преди и два часа след половия акт. След въвеждането на таблетките или свещичките не трябва да се взима вана, да се плува в басейн, море или други водоеми, тъй като това може да доведе до измиването на препарата и намаляването на неговата контрацептивна защита.

Хормоналните противозачатъчни таблетки са високо ефективно...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    лекарства    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.