zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ако искате да ви харесват, гледайте в очите и се усмихвайте!Ако искате да ви харесват, гледайте в очите и се усмихвайте!

Прекият поглед и естествената усмивка правят човека 8 пъти по-привлекателен.

здраве.bg

Ако искате да изглеждате по-привлекателни в очите на другия пол, усмихвайте се и гледайте право в очите, съветват авторите на ново изследване.

“Прекият поглед и естествената усмивка правят човека 8 пъти по-привлекателен”, твърдят учени от университетите на Абърдийн и “Стерлинг”, провели анкета, в която са използвали компютърно променени лица. Това е едно от първите изследвания за изучаване на влиянието на погледа върху привлекателността.

“Хората, посочвайки характеристиките на привлекателното лице обикновено говорят за здравата кожа, симетричните черти на лицето или силно развитата челюст. Ние доказваме, че погледът може много силно да влияе върху привлекателността”, казва Бен Джонс от Face Research Laboratory, където е проведено изследването.

На 460 мъже и жени, участващи в експеримента, са били показвани щастливи лица с широко отворени очи, недоволни лица с присвити очи и различни варианти на посока на погледа. Резултатите, публикувани в списание Proceedings of The Royal Society, Biological Sciences, показват, че най-привлекателни са лицата с пряк поглед (т.е. този, който е насочен в човека насреща). Лицата, с поглед настрани не се смятат за привлекателни дори те да са усмихнати.

Според д-р Джонс човешкият мозък е устроен така, че да изпитва влечение към представителите от противоположния пол, които са по-възприемчиви към нашите скрити любовни намерения.

Как да станем по-привлекателни
Ето и част от заключениета, направени от британските учени:

• Усмихнатият поглед, насочен право в очите е 4 пъти по-привлекателен, отколкото недоволният поглед. При общуване с противоположния пол, ако той е съчетан с вашата усмивка, вие ще бъдете 8 пъти по-привлекателни.

• И двата пола се привличат силно от хората със здрава кожа, затова се хранете здравословно и откажете цигарите.

• Използвайте повече козметика...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 

more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.