zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Соковете – полезни, но кога?Соковете – полезни, но кога?

dieti.info
четете още в dieti.info


... нивото на холестерол може да намалее до 18%.

Сок от зеле
Сокът от зеле е полезен при хемороиди, болести на дихателните пътища, на черния дроб. Малко известен факт е, че съдържанието на витамин С в зелето е повече в сравнение с това в лимоните. Този сок облекчава болките в областта на корема и извежда шлаката и холестерола.

Сок от тиква
Полезен е при нарушаване на обмяната на веществата, затлъстяване, захарен диабет, камъни в бъбреците и пикочния мехур. Препоръчва се особено на мъже, страдащи от възпаления на простатата.

Ябълков сок
Притежава диуретично действие. Особено полезен е за хората на умствения труд - резултатите от изследвания показват, че веществата, съдържащи се в него, защитават клетките от оксидантен стрес, който води до нарушаване на паметта и намаляване на мисловния капацитет. Сокът се препоръчва и при инфекциозни заболявания, настинка и гнойни рани.

Сок от краставици
Той е най-широко използвания в козметиката сок – смята се, че намалява слънчевите петна, прави луничките по-незабележими и помага в борбата с мазната кожа, а има и избелващ ефект.

Сок от картофи
Сокът помага при възпалителни процеси, изгаряния, стомашни кръвотечения, кожни заболявания (дерматит, екземи, гъбични поражения) - марлена превръзка се напоява със сока от картофи и се поставя върху възпаленото място.

Сок от праскови
Подобрява работата на черния дроб, способства за преработването на мазната храна, повишава съдържанието на хемоглобин в кръвта, съдържа голямо количество бета-каротин (витамин А), калций, витамин В2. Този сок се препоръчва при сърдечно-съдови заболявания и анемия.

Лимонов сок
Поддържа в норма артериалното налягане и е профилактично средство срещу инфаркт, инсулт и други заболявания на сърцето. Има и силно антисептично, противовъзпалително и имуноукрепващо действие. В съчетание със сока от чесън той се прилага дори за потискане на някои симптоми на СПИН.

Препоръки при приготвянето на...

 
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.