zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Определиха идеалните пропорции на тялотоОпределиха идеалните пропорции на тялото

(фото - ВВС)

здраве.bg

Както е известно дори незначителните мастни натрупвания в областта на корема увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания.
Американски учени успяха да определят и идеалната за здравето обиколка на талията – не повече от 80 см при жените и до 94 см – при мъжете.

Данните от техния експеримент, в който са се включили над 2800 доброволци, потвърждават утвърждаващото се напоследък мнение, че най-важен индикатор за повишения риск от сърдечно-съдови заболявания е формата на тялото, а не неговата маса.

Според мнението на учените, публикувано в новия брой на Journal of the American College of Cardiology, дори незначителното на пръв поглед увеличение на обиколката на талията с 6-8 см в значителна степен увеличава предразположението към поява на сърдечно-съдово заболяване и диабет.(а)

oще по темата:
Внимавайте най-много с обиколката на талията

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    заболявания    
 

more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.