zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалната разкрепостеност не е присъща на човека



Сексуалната разкрепостеност не е присъща на човека

Тя е по-скоро патология, възникнала на по-късен етап от развитието, твърди изследване.

здраве.bg

Присъщата на хората сексуална разкрепостеност през последните години е по-скоро патология, отколкото норма на живот. Този неочакван извод е направен от учени от университета в Оуклънд, Нова Зеланция след продължили няколко години изследвания.

В науката най-популярно е схващането, че подобно поведение е обусловено от търсенето на оптимален партньор за продължаване на рода и като доказателство се правеха аналогии с животни, непретенциозни и непридирчиви в сексуалните контакти с представителите от противоположния пол.

Данни на специалистите от Нова Зеландия показват, че контактите с повече партньори всъщност не са биологически присъщи на човека.
Според специалистите, цитирани от ВВС, древните предци на съвременния хомо сапиенс са имали контакти само при необходимост от продължаване на рода, в строго определено време, което е било оптимално за зачатието на здраво потомство. Освен това старейшините на племето дълго и внимателно са избирали подходящия за тази цел партньор, “за да не се разваля генетичния фонд”.

Най-вероятно свободата в избора на партньор е възникнала по-късно. Със сексуалната култура са свързани религиозните култове на някои древни народности, но всички тези култове са възникнали на един по-късен етап - след Каменната епоха, смятат учените от Оуклънд.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.