zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са най-опасните за туристите страни по света



Кои са най-опасните за туристите страни по света

Подбирайте внимателно мястото за лятната си почивка, съветват застрахователи.

Британски застраховател публикува класация и съвети към туристите.

здраве.bg

Тайланд е най-опасната за туристите страна. Това показват резултатите от изследване, проведено от британската застрахователна компания Norwich Union Travel Insurance на базата на 60 000 застрахователни искове.

Застрахователните агенти твърдят, че именно в Тайланд туристите най-често страдат от хранително натравяне, попадат в аварии или стават жертва на кражба. Движението в тази държава е от лявата страна, което също крие големи опасности за част от чужденците.

Практически липсват всякакви правила за движение по улиците, а мотористите, които наброяват повече от 12 милиона, създават пълен хаос, съобщават от застрахователната компания, цитирана от ВВС.

Според изнесената статистика, повече от 17 000 души всяка година загиват при пътно-транспортни произшествия по вина на мотористите, пияните шофьори и превишената скорост. В страната непрекъснато нараства и броят на терористичните актове и сексуалните престъпления.

Страните от Карибския басейн пък са противопоказни за тези, които страдат от алергии, особено в резултат ог ухапване на насекоми. Именно в този регион има най- много различни отровни пълзящи и летящи насекоми. Тук се регистрирани и най-много случаи на нападания на хищни морски обитатели върху хора, които се къпят или занимават с гмуркане.

Посетителите на Южна Африка са заплашени от заразяване с малария или други паразити, проникващи в организма при къпане в местните води. Тук туристите са застрашени и от грабежи. Затова застрахователите препоръчват имуществото ви да бъде застраховано, а самостоятелните пътувания без местен придружител да се избягват.

В класацията за Европа, неочаквано или не, се откроява Австрия, където са регистрирани най-много случаи на травми - последствие от карането на ски (разбира се, това се отнася за зимния период). За най-безопасни, като цяло и независимо от сезона, страни са признати Белгия, Холандия, Франция и Германия, а несъмнен лидер е Ирландия.

Чехия е...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.