zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са най-опасните за туристите страни по света



Кои са най-опасните за туристите страни по света

Подбирайте внимателно мястото за лятната си почивка, съветват застрахователи.

Британски застраховател публикува класация и съвети към туристите.

здраве.bg

... страната, нареждаща се на първо място по джобни кражби. През последните два летни сезони туристическите агенции информират турситите и за опасността от заразяване с кърлежен енцефалит. Това е особено актуално във връзка с откриването на много нови горски туристически маршрути.

Египет, в допълнение на политическите размирици, е посочен с многобройните произшествия с туристически автобуси и многото жертви по пътищата. Много са и инцидентите с гмуркащите се любители на морското дъно.

В Турция освен опасността от пътно-транспортно произшествие, най-честа опасност за туристите са стомашно-чревните разстройства (от 20% до 40% според различните оценки).

В страните от Далечния Изток – най-вече Китай, най-сериозна заплаха за здравето на чужденците е зле приготвената храна, най-често от морски продукти. Напълно е възможно заразяването с т.н. “гуанчжоуски кръгли червеи”, което става при употреба на сурови и екзотични морски продукти, предупреждават британските застрахователи.

Не по-малко опасна страна за туристите е и Русия, особено за тези, които не познават суровата реалност на руския бит и на провинциалните хотели в страната. “Гарите и метрото са местата, където лесно можете да се лишите от своя портфейл, паспорт или фотокамера. Транспортът е нередовен и несигурен, а храната, особено на определени места – често с неустановено качество”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.