zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените наистина говорят повече от мъжете



Жените наистина говорят повече от мъжете

И това е заложено от природата, смята американска психиатърка.

здраве.bg

Представителките на женския пол наистина говорят значително повече в сравнение с мъжете и причините за това са физиологически - различен строеж на мозъка и различно количество тестостерон, смятат учени, цитирани от в. "Дейли мейл". Освен това те са си поставили за задача да обяснят защо мъжете понякога в буквалния смисъл остават “глухи” за това, което говорят жените.

Жената произнася почти три пъти повече думи, отколкото мъжа (около 20 000 срещу 7000 думи дневно). Те говорят по-бързо и получават от своя глас удоволствие, близко до сексуалното.
Тези изводи са публикувани в книгата “Женски ум” на психиатърката Луан Бризендайн. Според нея разликата в строежа на главния мозък на силния и слабия пол е причината за по-голямата бъбривост на жените.

Изследователката подчертава, че жените притежават повече нервни клетки, отговорни за речевите функции. Самият процес на разговор е съпроводен при тях с отделянето на хормони, които носят възбуда и удоволствие, сравними по сила с наркотичните и именно те стимулират по-голямата разговорчивост у жената.

Тези различия могат да се наблюдават още в утробата на майката, където голямо влияние върху формирането на мозъка оказва мъжкият хормон тестостерон. Областите на главния мозък, отговорни за комуникацията, в това число и речевата, а също емоциите и паметта при момчетата като правило са с по-малък размер, отколкото при момичетата.

Именно затова жената много по-лесно изразява своите емоции, отколкото мъжа.
Тестостеронът намалява не само количеството на тези клетки в мъжкия мозък, които отговарят да склонността към разговор, но също така влияе негативно върху способността на мъжа да слуша. Авторката смята ,че мъжете просто не слушат, и то в буквалния смисъл на думата, доводите на своите жени и приятелки.

Изобилието на думи обаче не означава, че жените предават с тяхна помощ повече информация: “Доказано е, че 2/3 от женската реч се изчерпва за изразяването но емоциите. Само останалото е опит за формулиране...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.