zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кризите - неотменима и логична част от живота



Кризите - неотменима и логична част от живота

Някои от тях са като че заложени от природата именно на определена възраст.

здраве.bg

... изкачване на някой висок връх. Характерен признак за тази криза е, че много хора преосмислят отношението си към религията или се обръщат към някое философско течение. При някои кризата води до увеличен доза цинизъм и откровено отрицателно отношение към света и околните.

Петата криза настъпва на 60-70 години Като правило на тази възраст човек се пенсионира и в повечето случаи не знае с какво да се заеме. Болежките се обаждат все по-често, част от старите приятели са далече, а някои вече не са живи, децата са големи и отдавна живеят своя живот. Човек внезапно разбира, че животът е към своя край и той не е в центъра му, чувства се изгубен, често изпада в депресия и губи интерес към живота.

Всяка криза води до промени в мирогледа на човека и в неговия статус по отношение както на обществото, така и на самия себе си. Ако обаче човек се научи да се възприема по нов начин през всеки един период от живота си, да намира позитивното в неизбежните промени, кризите на възрастта няма да изглеждат така отчетливи, а в много от промените ще намерите неизбежната логика на живота.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    психология    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.