zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Полуфабрикатите увеличават риска от рак



Полуфабрикатите увеличават риска от рак

dieti.info
четете още в dieti.info


Съвременните диетолози твърдят, че употребата на голямо количество “готова храна” води до ракови образувания при жените. Съвременният човек има все по-малко време да се занимава с готвене. Съответно той не успява да консумира пълноценни ястия с обмислено количество калории и съдържание на захар и скорбяла.

Най-здравословната и пълноценна храна изисква наличието най-вече на зеленчуци и месо, а тяхното приготвяне отнема доста време. Затова в съвременното домакинство се използват все повече полуфабрикати.

Шведски учени са провели изследване, в което са участвали 64 500 души. Изводът на специалистите е, че между употребата на висококалоричните продукти от “бързото хранене” и развитието на ракови заболявания специално при жените (рак на матката, гърдата, кожата, задстомашната жлеза) съществува пряка връзка.

Според тях това се дължи на факта, че повишеното съдържание на захар в продуктите на “бързото хранене”, която бързо се натрупва в тъканите и кръвта, води до стимулиране на растежа на раковите клетки.

Изследователите подчертават, че при жените на възраст над 49 години рискът от развитието на рак на гърдата е няколко пъти по-висок в сравнение с по-младите представителки на прекрасния пол, съобщава BBC.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.